Våra hundar

De hundar som vi använder i aveln har genomgått alla hälsoprogram som ingår för rasen. Det innebär hälsoprogram mot höftledsdyslapsi och ögonsjukdomar och detta görs innan varje parning eftersom resultatet kan förändras med tiden. Du som köpare av en valp hos oss ska vara säker att både hanen och honan är fullt friska vid parningen. Självklart kan du ta del av tävlingsresultatet från utställningar för varje enskild hund också. Nedan kan du läsa lite närmare om våra hundar.

Information om våra hundar

Bella är den äldsta i gänget och hon används fortfarande inom aveln men troligtvis kommer hon att pensioneras efter nästa kull av valpar. Hon har många goda resultat från utställningar och vi har många prisrosetter på hennes personliga tavla här hemma. Du är välkommen att se den så ska vi förklara närmare de olika bemärkelserna som hon har fått. Vi har även tävlat en del inom agility med henne och det måste vi säga är hennes passion. Det märks att hon tycker det är väldigt kul och när vi tävlar ger hon allt både med hjärnan och kroppen. Om ni vill ha en valp efter Bella får ni tinga en snabbt för som sagt så kommer hon att pensionera sig efter nästa kull.

Henry är vårt nyförvärv. Han har varit hos oss bara några veckor. Vi importerade honom från en välrenommerad kennel i England. Hans föräldrar har båda fått otroligt goda resultat både inom utställningar och dressyrtävlingar. Han har inte hållit på så mycket med agility, men det kommer vi att införa så smått eftersom han verkar gilla det. Endast en kull valpar har tagits från honom och det är helt nyligen innan vi köpte honom. Själv har han inte deltagit i speciellt många utställningar men vi vet att han har mycket god potential. Vi kommer att para honom med Bella när det är dags för hennes sista kull. Vi ser mycket fram emot det och vi har höga förväntningar på de valparna och vi kommer att behålla en själv också.

Jessie är tiken som vi tog tillbaka från en köpare. Hon är dotter till Bella och om vi får säga det själva är hon den perfekta tiken att ta över efter Bella när hon pensionerar sig. Vi har alltid koll på våra köpare eftersom alla hundar har rätt till ett bra liv. Tyvärr misstog vi oss på dem som köpte Jessie. Med hjälp av djurskyddet och länsstyrelsen lyckades vi häva köpet och Jessie är nu hos oss igen.

Sist men inte minst har vi Pandora. För den som vill ha en familjehund är valpar efter henne troligtvis det bästa valet. Hennes psyke är lugnt och stabilt och hon älskar att leka med barn.