Rätt foder till din hund

Att välja rätt foder till sin hund kan vara en svår uppgift. Alla hundar är olika och alla behöver olika typer av foder. Det är inte heller säkert att alla hundar mår bra av alla foder. Som tur är finns det foder för alla hundars olika behov men det gör i sin tur att du som hundägare kan få svårt att välja rätt sort. Har du en valp ska du ha en sorts foder och när hunden är vuxen behöver du byta till ett annat.

Det finns en del nyheter idag som av förklarliga skäl inte fanns förr. En av nyheterna är ekologiskt foder som görs på naturliga råämnen. Det innebär att de är helt fria från ämnen som till exempel köttmjöl, artificiella smakämnen och genetisk modifierade ämnen och då detta kan fungera för en del hundar, kan det vara sämre för andra. Det finns inget som säger att ekologisk hundmat är bättre för just din hund, men att prova skadar inte. Du kan läsa om fler nyheter inom hundfoder på villanytt.se.

Shetland Sheepdog

Rätt foder till din hund

Denna ras är en stor hund i ett litet format. Ifall du vill ha en collie men tycker att den är för stor kan du välja att ha en sheltie. Shetland Sheepdog härstammar från Shetlandsöarna och är framavlad för att vakta trädgårdslandet från smådjur. Idag är det mer vanligt att den används som sällskapshund och brukshund. Själv har jag två stycken som jag både tränar och tävlar i agility, nosework och lydnad. Det är en ras som tycker om att röra på sig men den kan anpassa sig till ägarens takt.

Vilket foder ska du välja till din sheltie?

Sheltien är en matglad liten rackare som tycker om det mesta som erbjuds. Du bör därför se upp med vad du ger den. Du bör också hitta ett foder som passar aktivitetsnivån för hunden. Den ska inte ha ett foder med för lågt protein och inte heller för högt. Den ska kunna vara aktiv, men ändå inte bli för energisk. Det största problemet du kan få med denna hundrasen är att du övermatar den. Den får absolut inte bli fet vilket är lätt hänt med små matglada hundar.